Kelate.net

Kelantan, Semen Padang Terikat 1-1

Kemaskini pada February 3, 2013 / Oleh Webmaster


ShaShinKi.com - Malaysia's Online Camera Shop!
Pemain Kelantan, Dimitrios Petratos dikepung pemain Semen Padang dalam aksi persahabatan di Stadium Sultan Muhammad IV, Kota Bharu, malam tadi.

KOTA BHARU – Impian juara Liga Perdana Indonesia Semen Padang untuk menjinakkan jagoan Liga Super, Kelantan tidak kesampaian apabila 1-1 dalam aksi persahabatan antarabangsa di Stadium Sultan Muhammad IV, di sini malam tadi.

Beraksi di hadapan 7,000 penyokong setia, Kelantan menggunakan perlawanan itu dengan menguji dua tonggak import iaitu Salim Arrache dari Perancis dan Dickson Nwakaewe dari Nigeria.

Kelantan, yang turun tanpa beberapa tonggak utama terlebih dahulu menguji benteng pelawat pada minit ke-11 menerusi rembatan pemain import jemputan Arrache, namun melewati palang gol.

Pasukan tuan rumah dikejutkan oleh jaringan pelawat menerusi Nur Iskandar pada minit ke-29, yang menghukum kealpaan benteng pertahanan Kelantan.

Usaha tuan rumah untuk mendapatkan jaringan penyamaan tidak berhasil apabila jentera serangan yang diketuai Keita Mandjou gagal menemui sentuhan penyudah, menyaksikan keputusan kekal sehingga berakhir babak pertama.

Bersambung babak kedua, Kelantan membuat dua pertukaran dengan mengeluarkan Arrache dan Mohd. Izuan Solahuddin dan digantikan Indra Putra Mahyuddin serta Mohd. Faiz Subri.

Aksi longlai Mandjou memaksa pengendali Red Warriors, Bojan Hodak mengeluarkan pemain tersebut dan digantikan oleh Nwakaewe pada minit ke-57.

Usaha tuan rumah untuk memburu gol penyamaan akhirnya berhasil pada minit ke-60 menerusi seorang lagi tonggak importnya Dimitrios Petratos, apabila rembatan padu pemain itu gagal diselamatkan oleh Jandia Eka Petra di gawang gol Semen Padang.

Komentar

PERINGATAN: Kelab Penyokong Siber Bola Sepak Kelantan Darul Naim [0358-12-KEL] (www.Kelate.Net) tidak bertanggungjawab terhadap semua komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun itu sendiri dan tidak semestinya menggambarkan pendirian kami. Semua komentar terikat dengan undang-undang kerajaan Malaysia dan segala risiko akibat komentar yang ditulis menjadi tanggungjawab sepenuhnya pemilik akaun itu sendiri. Sila baca polisi Penafian.

Sokongan Kami Zaman Berzaman